Søk på internett – tipsene som gir best resultat i Google søk

Tips for best resultat i google søkSøk på internett har nå mer eller mindre blitt synonymt med et google søk. Av alle besøk på nettsider utgjør søketrafikk over 65%. Av disse gjøres rundt 95% via et google søk. Søkemotorer som Yahoo og Bing er nesten utradert.

Det er ikke alltid like enkelt å finne svar på akkurat det man søker etter. Men det finnes en del helt enkle måter å begrense et søk på. Vi skal gi deg noen nyttige tips du kan bruke for å finne frem til de beste resultatene.

Søk med anførselstegn (også kalt gåseøyne eller hermetegn)

Hvis du ved nøyaktig hva du søker etter kan du begrense søket med å sette søkefrasen i anførselstegn. For eksempel «eplekake med vaniljekrem». Men husk at du da ikke får med deg alle søk med ordene «eplekake» og «vaniljekrem». Og hvis du gjør et google søk på frasen «eplekake vaniljekrem» får du opp resultater med nøyaktig denne frasen. Det er vanligere å skrive «eplekake med vaniljekrem» enn «eplekake vaniljekrem». Derfor får du flere relevante treff ved å søke på den første frasen.

Søk på lesevennlige ord

Har du vondt i en tann er det lurt å søke på «tannpine» eller «tannverk» i stedet for «vondt i tennene». Ved søk gjør google vil sammenligne ordene du søker på med sider på internett. Og hvis du ønsker råd mot tannpine så må du tenke på hvilket ord en tannlege ville brukt. Du vil derfor få et  bedre treff ved å søke på «tannpine»

Ikke vær redd for stavefeil

Du trenger ikke tenke på om du staver ordet helt riktig. Søkemotoren vil korrigere på ordet som er feil og returnere et søk på ordet du sannsynlgvis mener. De informerer også om rettelsen ved å skrive «Mente du:». Søker du på gloogle vil det søkes på google uten att du trenger å korrigere.

Bruk minustegn (-) for å ekskludere ord

Er du på let etter en oppskrift på pastasalat men vil ha en uten kylling? Da kan du søke på følgende: pastasalat -kylling. Da vil resultatet vise oppskrifter på pastasalat uten kylling. Eller hvis du leter etter en murmaling og vil ekskludere Jotun fra søket: murmaling -jotun.

Søke etter noe på en bestemt nettside

Hvis du vil søke etter noe spesielt på en bestemt nettside kan også dette gjøres ved å bruke «site:». Vil du for eksempel finne en oppskrift på tapasboller på Trines Matblogg er det så enkelt som dette: tapasboller site:trinesmatblogg.no.

Flere tips og råd om å søke på nett

Det finnes mange sider med nyttige tips og råd om hvordan du kan gjøre søk på nett. Men vi vil anbefale deg å ta en titt på Google sin egen side. Her får du grundig forklart hvordan du bør søke og hvordan selve søkemotoren til google fungerer. Du finner garantert noe nyttig, selv om du er ganske dreven på nettsøk.

Og les mer nyttig og morsomt om Internett her.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?