Hvordan sovne raskere

Sove Hvordan sovne raskereDet er få følelser her i verden som er mer frustrerende enn å legge seg god og trøtt, for så å bruke timesvis på å sove. Ikke bare er det irriterende, søvnløshet eller mangel på søvn kan rett og slett være skadelig for helsen, så det er faktisk ikke tull når man sier at det er viktig med en god natts søvn. Hvis du er en av de som sliter med soving, eller som sliter med å sovne til normal tid så har vi noen gode tips for å hjelpe deg litt lettere inn i drømmelandet.

Temperatur

Ikke ha det for varmt på soverommet. Det skal heller ikke være altfor kaldt. Ifølge eksperter så er den ideele temperaturen for søvn på soverommet mellom 15 og 19 grader. Dette har også noe å gjøre med at kroppstemperaturen synker litt når man sovner, og det å ha det litt kaldere på soverommet hjelper til å sette fart på søvnhormonet melatonin.

Ha på sokker

Du trenger ikke nødvendigvis det, men en studie har vist at det å ha varme føtter og hender kan bidra til lettere innsovning. En varmeflaske i fotenden eller et pledd kan være verdt å teste.

4,7,8-metoden

Dette er en pustemetode som visstnok skal hjelpe deg med å sovne. Før du starter øvelsen skal du plassere tungespissen akkurat der hvor tannkjøttet møter fortennene. Her skal tungen hvile hele øvelsen.

Deretter skal du puste inn gjennom nesen i fire sekunder. Så holder du pusten i sju sekunder før du til slutt puster ut gjennom munnen i åtte sekunder.

Gjenta fire ganger, og forhåpentligvis sov godt etterpå.

Sett på litt klassisk musikk før sengetid

Det er flere undersøkelser som har vist at klassisk musikk, eller annen musikk som har en takt på mellom 60 og 80 slag i minuttet, kan hjelpe deg å sove raskere. Det finnes de som påstår at det er samme hvilken type musikk man hører på bare den har riktig tempo. Vi vil vel tro at musikk med skarpe lyder, slik som banjomusikk, hardrock eller dixieland jazz ikke egner seg best å sove til. I en undersøkelse lyttet en gruppe mennesker på klassisk musikk i 45 minutter før de la seg, og de opplevde en markant bedring i søvnkvalitet.

Klassisk musikk kan også hjelpe til å redusere depresjonssymptomer som en bieffekt. Om dette kom som en følge av en god natts søvn eller ei vites ikke.

Anbefales ikke for søvn 😀

Les også våre artikler om Nordlys og Yr vs Storm.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?