Hvordan spare penger på strøm

Hvordan spare penger på strømAlle som har en egen bolig, enten ved leie eller om man eier, får strømregninger (så lenge du ikke har strøm inkludert i leieprisen). Det er ikke alltid like lett å forstå seg på strømprisene, som går opp og ned om hverandre. Noen ganger virker det som om prisen går opp når det er dårlig vær, og opp når det er godt.

Det finnes utrolig mange tilbydere av strøm på markedet i dag, og mange ulike strømavtaler. Den første muligheten man har til å spare strøm er å følge med på hvilke tilbydere som finnes i ditt boligområde, og se hvilke typer avtaler de kan gi deg. Alle tilbyr strøm til spottpris i dag, men det er ikke alltid at avtalene er helt like.

Slå av det du ikke bruker

I tillegg til å være bevisst på strømleverandør er det en rekke små ting man kan gjøre i hjemmet slik at man kutter ned energiforbruket. Den aller enkleste av disse er å ikke la lyset stå på hele døgnet. Slukk lys i rom du ikke er i, og slå av nesten alt lys når du ikke er hjemme.

Slå også av elektriske apparater som ikke aktivt brukes. Det er ikke noe poeng i la en TV stå på i stua når ingen ser på den, eller at musikken står og spiller i kjelleren hvis ingen hører på. Og selv om alt har en standbymodus, så kan det lønne seg å slå de skikkelig av når man ikke bruker de over lengre perioder.

Juster varmen og bruk miljøvennlige produkter

Juster varmen i huset, og spesielt om sommeren kan dette være lurt. Det er ikke noe poeng i å la varmeovner og varmekabler stå og varme hvis det er godt og varmt ute. Vær også nøye med bruk av varmtvann, da en varmtvannstank bruker ganske mye energi om den hele tiden må varme opp nytt vann. Sparedusj, energieffektive kraner og litt kortere dusjer er tips som hjelper her.

I tillegg kan du passe på å kjøpe klimavennlige produkter med A-merke, bruke sparepærer i lamper, passe på å tette trekk i vinduer som sparer på varmetap og flere andre småtips rundt omkring i huset.

Små justering hver for seg, men hvis man blir litt mer bevisst på alle disse småtingene så kan det, sammen med en god strømavtale, gjøre at man sparer penger hver eneste måned.

Du kan også finne mange bra tips til sparing av strøm på nettsidene til Enova.

Les også: Prosentregning – Hvordan regne prosent

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?