Mesteparten av den indiske maten krever både forberedelser og god tid. Når man skal lage skikkelig kylling tikka masala, trenger man tandoorikylling, derfor samler vi begge oppskriftene i en.
Tandoorikylling til 4 personer
- 4 kyllingbiter med ben, men uten skinn, à ca 225 g
- Saften av en halv sitron
- ½ ts salt
- ½ dl matyoghurt
- 3 ss kremfløte
- 1 ss hvete- eller kikertmel
- 1 ss most ingefær
- 1 ss most hvitløk
- ½ ts chilipulver
- 1 ts malt koriander
- ½ ts malt spiskummen
- ½ ts garam masala
- ½ ts malt gurkemeie
- 3 ss olivenolje eller smeltet smør
Fremgangsmåte:
Skjær 3 små snitt i hver kyllingbit. Legg bitene i en glassbolle og gni de inn med sitronsaft og salt. Dekk bollen med plastfolie og la den stå i kjøleskap i 20 minutter.
Ha yoghurt, fløte og mel i en annen bolle og pisk det godt sammen. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra smøret eller oljen, og bland det godt sammen. Hell så marinaden over kyllingen og gni det godt inn. Dekk til med folie og la det stå minst 4-6 timer i kjøleskap, gjerne natten over om du har mulighet til det.
La kyllingen bli temperert før tilberedning. Legg bitene øver på en foliekledd grillrist.
Stek kyllingbitene i ovnen på grill og full varme i 4 minutter før du snur de og steker de 4 minutter på andre siden. Øs over marinaden og stek 2 minutter til på hver side.
Pensle kyllingen med smør eller olje og stek videre i 5-6 minutter. Kjøttsaften skal være klar når du stikker et grillspidd i den tykkeste delen.
Kylling tikka masala til 4-6 personer
- 2 ss vegetabilsk olje
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 rød chili uten frø, hakket
- 2 ts malt spiskummen
- 2 ts paprikapulver
- ½ ts salt
- Pepper
- 400 g hermetiske hakkede tomater
- 3 dl kremfløte
- 8 biter tandoorikylling
- Salt og pepper
- Frisk hakket koriander til pynt
Fremgangsmåte:
Varm olje i en stor stekepanne over middels varme, tilsett hvitløk og chili. Stek under omrøring i 1 minutt før du tilsetter spisskummen, paprikapulver, salt og pepper. La alt frese i 30 sekunder, fortsatt under omrøring, før du tilsetter tomater og fløte. La sausen småputre i ca 10 på lav varme. Rør om av og til. Mens det koker fjerner du benene fra tandoorikyllingen og deler den i passe store biter. Juster eventuelt med litt krydder i sausen. Ha i kyllingen og la det putre under lokk i 3-5 minutter.
Serveres med kokt basmatiris. Pynt med litt koriander.
Leave A Comment?