Tips når du skal søke lån

Tips når du skal søke lånDet kan være en rekke ulike grunner til at du trenger å søke et lån. Mange prøver å komme seg inn på et tøft eiendomsmarked, der prisene stiger og budrundene ofte kan være ganske heftige. Mange av oss befinner oss ikke i en situasjon der man kan kjøpe et hus eller leilighet uten å ta opp en lån. I tillegg til dette er det mange som har et billån i dag.

Den siste typen lån veldig mange mennesker har i dag er forbrukslån. De kommer i mange ulike variasjoner, men de er ikke, forhåpentligvis, like store som hverken hus- eller billån. Ofte brukt til oppussing, kjøp av ulike ting eller som supplement eller egenkapital i lån eller leiekontrakter.

Det er flere viktige hensyn å ta ved låneopptak

Det er mange hensyn man burde ta når man skal søke et lån, uavhengig av størrelse og type lån. Det er også spesielt viktig å tenke nøye igjennom alt før man tar opp et lån, fordi både størrelse og lånetilbyder, samt type lån kan ha mye å si på utgiftene man har ved lånet, om det er et dyrt eller billig.

Det viktigste er selvfølgelig å ha kontroll på egen økonomi for man tar opp mer gjeld. Vær helt sikker på hvor mye penger du får inn hver måned, utgifter som kommer fast og hvor mye penger du har å rutte med fra måned til måned. Er kontoen din tom hver eneste måned før neste lønn er det meningsløst å ta opp et lån, fordi du da ikke har en bærekraftig økonomi som gjør at du får betalt avdragene. Et tips er å sette opp et budsjett i forkant. Da får du god oversikt over inntekt og utgift, og ser om du har muligheten til en ekstra kostnad.

Vær kritisk til lånetilbudene du mottar

Når du så skal søke lån så må du være kritisk til tilbudene du får. Det er ikke sikkert at din nåværende bank har det beste lånet, og det er ikke sikkert at den plassen du får mest lån nødvendigvis er den beste. Søk også hos flere tilbydere, slik at du i ro og mak kan sammenligne tilbudene og se hvem av de som passer deg best.

Du kan også bruke andre tilbud som et forhandlingskort, og ofte inn mot din egen bank. Får du et bedre tilbud, med lavere rente eller omkostninger et eller annet sted, så kan du bruke dette til å forhandle bedre betingelser.

Alle lånetilbydere og banker ønsker å ha deg som kunde, og det er i utgangspunktet du som sitter med alle kortene på ditt bord.

Les også: Hvordan bedre økonomien med noen enkle tips og Prosentregning – Hvordan regne prosent

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?