Tips til telttur med barn

Tips til telttur med barnDet er veldig koselig å dra på telttur med barn. Barn er ikke nødvendigvis så kravstore når det gjelder hvor man skal dra, det er selve teltingen som er spennende. Så istedenfor å sette i gang med store prosjekter og langtur, kan det beste være å finne et sted i nærheten, gjerne hvor det er parkering ganske nære teltplassen. Det er lurt å starte med korte turer, og heller øke gradvis. Man trenger ikke gå så langt for å få følelsen av villmarksliv.

  • Det er veldig lurt å bestemme teltplass på forhånd. Man kan spørre noen som er erfarne, eller bruke satelittfunksjonen på google maps for å finne et passende sted. Man trenger ikke tillatelse fra grunneier hvis du kun skal telte et eller maks to døgn. Men teltet må stå minst 150 meter fra hus eller hytter hvis du ikke er på høyfjellet.
  • Plasser gjerne teltet i nærheten av ferskvann. Det er alltid en fordel å ha tilgang på vann, både som drikke, til vasking og til lek. Men om man er usikker på vannkvaliteten, må vannet alltid kokes før det drikkes.
  • Sett opp teltet der det er litt bevegelse i lufta, på en liten topp eller i nærheten av rennende vann, men unngå de mest vindutsatte stedene. Det hjelper til så insektene holder seg borte.
  • Tenk på om du vil ha kveldssol eller morgensol. Etter en kjølig natt kan det være godt at sola varmer opp teltet på morgenen, men samtidig er det også deilig med sol utover kvelden.
  • Når det kommer til mat så er det enkleste det beste. Husk at fra 15. april til 15. september er det ikke lov å tenne bål i skogen. Det er lov kun hvis du er i utmark, og da bare i strandkanten dersom det er god avstand til vegetasjon. Engangsgrill er lov. Ferdiglaget niste, frysetørret mat eller mat på termos kan også være en idé. Tenk på at all mat og pålegg bør tåle romtemperatur.
  • Hvis man har med kjølebag, er det kanskje litt mer spennende utvalg. Eventuelt kan mat pakkes i tette poser, knytes fast og legges i vannkanten om vannet er kaldt nok.
  • Klær – tenk praktisk, og husk skiftetøy. Sjekk værmeldingen, men vær forberedt på litt regn uansett. Er bilen i nærheten, er det lurt å ha litt ekstra skift de.
  • Husk å ha med fyrstikker, lommelykt, nok mat og drikke, toalettpapir i pose, kniv, kopp/tallerken/bestikk, solkrem, myggmiddel, brødposer og et lite førstehjelpsskrin.

PAKK ALT I POSER i sekkene.

Les også: Smarte tips til teltturen

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?