Hva er VR, og hvilket burde jeg kjøpe

Hva er VR, og hvilket burde jeg kjøpeVR, eller Virtual Reality, er på full vei inn i elektronikkmarkedet igjen. Det finnes flere ulike produsenter som lager ulike løsninger, men i bunn og grunn så tilbyr de mye av de samme mulighetene for forbrukerne sine.

I utgangspunktet så er det spillindustrien som er drivkraften for mange av VR-produsentene i dag, men det finnes også bruksområder utover dette til en rekke av systemene i dag. Det å se film, eller gjøre andre ting i et virtuelt rom er blant annet noe av det man kan gjøre.

Rimelige VR løsninger

Man kan også få tak i litt rimeligere løsninger som bruker smarttelefoner sammen med et headsett for å skape VR-briller. Disse er ikke like avanserte, men for mange er dette kanskje en mulighet for å sjekke ut om man vil bruke fra 5000 kroner og oppover på de dyrere løsningene.

Samsung Gear VR er en av disse, som koster ca 1000 kroner per idag. Her bruker du en Samsung-telefon sammen med et headsett, og kan dermed få en ganske ålreit VR-opplevelse. Google Cardboard gjør noe av det samme, men mye enklere og til en mye lavere pris. Det finnes også andre produsenter som gjør det samme, men dette er de to mest kjente.

Dyrere løsninger

Av de dyre, skikkelige VR-produsentene finnes det i utgangspunktet tre konkurrenter per i dag. Dette er Oculus Rift, HTC Vive og PlayStation VR.

Oculus Rift og HTC Vive krever at man har en stasjonær PC med ganske nye og oppgraderte deler for å greie å kjøre spillene og programmene som følger med headsettet. Med Oculus Rift, som koster i overkant av 5000 kroner, får du to spill, en veldig solid headsett, kontroller og alt annet utstyr du trenger for å komme i gang.

HTC Vive, er per i dag, det beste og mest komplette alternative når det kommer til VR. Det er også det dyreste, og koster over 7000 kroner å skaffe seg. Her får du med mest utstyr, det mest avanserte sporingsverktøyet og de beste brillene. Det krever også mye av en PC, og du må ha mye plass i en stue for å dra full nytte av headsettet.

PlayStation VR har akkurat kommet ut, og er bygget for å fungere sammen med PlayStation 4. Dette er primær til spill, men andre apper fungerer også. Det koster litt mindre enn både Oculus Rift og HTC Vive, men er lukket til et system.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?