Yoga er sunt for kropp og sjel – Her se du hvorfor

Yoga er sunt for kropp og sjelYoga er en over 5000 år gammel praksis som får mennesker til å oppnå balanse mellom kropp og sjel. Yoga hjelper oss slik at vi i større grad er i harmoni med oss selv og omgivelsene våre. Selve ordet kommer fra sanskritordet ”vug” som betyr ”union/forening” eller ”å binde sammen”, og refererer til forbindelsen mellom kroppen og sinnet.

 

Teknikken består hovedsakelig av ulike fysiske stillinger, konsentrasjonsteknikk, avspenning, pusteøvelser og meditasjon. Treningsformen har de siste tiårene blitt ekstremt populært, og det er særlig den fysisk orienterte formen som har tiltrukket folk fra den vestlige verden som en treningsform og stressdemper.

Yoga som treningsform

Yoga er en utfordrende og givende treningsform som passer for alle. Man trener hele kroppen, og opparbeider seg både styrke og smidighet. Hvis du praktiserer yoga jevnlig, vil du oppnå en gjennomtrent og funksjonell kropp med sterk kjernemuskulatur. Det finnes flere typer, så det vil alltid være en yogaform som passer deg uansett hvilken bakgrunn du har og hva du ønsker å oppnå.

Yoga som medisin

Yoga er kjent for å hjelpe mot stress, depresjon, angst og muskelspenninger i nakke/rygg. Når en person er stresset, deprimert eller har angst, går det gjerne utover pusten og deretter nakken. Pusten blir overfladisk og skuldrene heves og spennes. Det er veldig nyttig å lære seg pusteteknikk gjennom denne teknikken om man er anspent i muskulaturen. Med fokus på pust, riktig og dyp pust, vil kroppen ofte roe seg ned og skuldrene senkes. Du blir også myk og smidig, og det er helt klart positivt for de som sliter med muskelplager.

Øvelsene er også supert for gravide. ”Gravid-yoga” er en skånsom treningsform som jobber med hele kroppen. Det kan forebygge en del plager som gjerne følger med et svangerskap. Man ser også at mange fødende har stor nytte av pusteteknikken man lærer gjennom øvelsene.

De vanligste yogaformene er: Ashtanga, Vinyasa, Bikram (Hot Yoga), Yin og Hatha.

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?