Liktorner mellom tærne

Det kan oppstå liktorner mellom tærne, og disse kan forekomme uansett tærnes utseender. Da tærne ligger tett sammen, oppstår det økte varme og fukt mellom tærne. Liktornen ligner derfor ikke en vanlig liktorn, men vil ofte være myk og seig i konsistensen med en lett hvit kant omkring et mørkere område. Derav navnet «myk liktorn«.

Liktornen mellom tærne er grunnleggende ikke annerledes enn en alminnelig hard liktorn, og kan også ha et lag av hard hud ovenpå.

Årsak
Liktornen oppstår som et resultat av trykk på den vedkommende tåa. Trykket skyldes oftest for snevert fottøy som medfører at tærnes knokler presses mot hverandre. Den myke liktornen oppstår vanligvis hvor tåknogljåenes leddhoder ligger overfor hverandre, hvorved trykket mellom tærne økes.

Behandling og forebyggelse
Fotterapeuten kan fjerne liktornen. For å løse problemet på lengre sikt, bør man bruke fottøy med en større bredde over tærne, noe som fotterapeuten gjerne veileder om. For å motvirke at liktornen gjendannes, kan fotterapeuten i tillegg produsere en avlastning til tå-mellomrommet, slik at trykket fjernes fra det vedkommende stedet.

Hard hud og liktorner på lilletærne

Liktorner er hard hud som går dypt ned i huden og trykker på nervespissene. De forekommer, når det er et stort trykk på et liten avgrenset område.

Hard hud oppstår, når et litt større sted konstant utsettes for trykk eller friksjon.

Årsak:
For smale sko.

Behandling:
Sko med større bredde. Fotterapeuten kan fjerne den harde huden og liktorner, men man skal være klar over at så lenge årsaken ikke fjernes, vil den harde huden og liktorner komme igjen. Det krever at man gjennomgår skoene sine og kasserer dem som er årsak til genene. Først da vil man få det bedre i tærne.

Den harde huden og liktornene oppstår ikke, fordi du en sjelden gang har på de spisse skoene til en fest, men oppstår ved vedvarte bruk av sko som er for smale.

Leave A Comment?