Mercedes-Benz EQC kommer

(Lørenskog, 24. januar 2019) Bilgiganten Daimler har nettopp bekreftet at den internasjonale pressekjøringen av den helt nye elbilen EQC blir lagt til Oslo før sommeren. Dette er første gang Mercedes-Benz gjennomfører et slikt arrangement i Norge.

– EQC er uten tvil vår viktigste lansering i 2019. At den internasjonale pressekjøringen legges til Oslo er et resultat av målrettet innsats fra oss og viser at Norge er et prioritert marked for Daimler, sier Kjetil Myhre, direktør Mercedes-Benz personbil.

Elbilenes Mercedes

EQC er den første helelektriske bilen fra Mercedes-Benz i EQ-familien. Modellen får en rekkevidde på over 400 kilometer etter den nye og mer realistiske målemetoden WLTP. Batterikapasiteten er på 80 kW/t og har en ladekapasitet på 110 kW. To elektriske motorer, en på hver aksel, sørger for permanent og 100 prosent variabel firehjulsdrift. De foreløpige tallene viser at EQC får over 400 hestekrefter med et dreiemoment på hele 765 Nm som gjør at 0-100 km/t går på omkring 5 sekunder. EQC kan også trekke henger på inntil 1800 kg.

– Vi forventer å ha prisene klare i andre kvartal i år, med planlagt lansering til sommeren. I mellomtiden kan vi forsikre alle potensielle kunder om at vi gjør alt i vår makt for å sikre Norge så mange biler som mulig, avslutter Myhre.

Store investeringer

Daimler investerer 100 milliarder kroner i sin EQ-satsing frem mot 2022. 130 elektrifiserte modeller i alle segmenter vil være på plass i samme tidsintervall, hvorav 10 helelektriske. Fra EQC-lanseringen vil det lanseres en ny EQ-modell hver 6-9 måned fra Mercedes-Benz. Som blir å få kjøpt fra Nordkapp i nord til Arendal Bil i sør.

Bedriftsbeskrivelse

Mercedes-Benz personbil import er en avdeling på 30 årsverk i Bertel O. Steen AS som siden 1972 har vært importør i Norge. Med sine datterselskaper er Bertel O. Steen AS et av Norges største service- og handelsselskap. Konsernet importerer i tillegg bilmerkene Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, smart®, Fuso, Setra og Mercedes-Benz nyttekjøretøy, og er en betydelig aktør innen bildetalj, bilfinans, verksteddrift og eiendomsvirksomhet. Selskapet eier også verkstedkjeden Snap Drive og har hovedkontoret i Lørenskog kommune. Bil- og eiendomsvirksomheten Bertel O. Steen kunne i 2017 vise til et driftsresultat på 555 millioner og en omsetning på 16,8 milliarder kroner. Antall årsverk i konsernet ved utgangen av 2017 var 2499.

Leave A Comment?