Ikke bruk for mange plugins

Plugins – Ikke overdriv bruken

Når man bruker WordPress (heretter omtalt som WP) som plattform for publisering, vil man raskt finne ut at det finnes nesten ubegrensede muligheter. Og når vi her snakker om muligheter mener vi plugins. I WP finnes det plugins for nesten hva enn du kan tenke deg. De finnes som både gratis utgaver og betalte utgaver.

Plugins finnes i gratis og betalte utgaver

Mange tusen plugins er helt gratis. Og du kan ofte klare deg med disse uten å måtte kjøpe en tilsvarende utgave som det tas betaling for. Det er i utgangspunktet tre utgaver av plugins til WP. Det er de som er helt gratis. Det finnes de som har en gratis utgave men man må kjøpe lisens eller en såkalt premium versjon for å få tilgang til alle egenskaper. Og så har vi de som er betalte og man må kjøpe i sin helhet før man får bruke dem. Det viktigste er å bruke plugins som blir jevnlig oppdatert. Dette er viktig for å sikre at de videreutvikles og tilpasses nye utgaver av WP. Og ikke minst er det viktig at eventuelle svakheter og sikkerhetsrisikoer kontinuerlig blir utbedret slik at man forhindrer at sidene krasjer eller hackes.

For mange plugins kan senke hastigheten

Det er viktig et du kun installerer det antallet plugins som du virkelig trenger. Der finnes mange typer som er nesten like, og da er det lurt å teste flere. Helst en og en om gangen for å se om de senker hastigheten på sidene dine. Det er ofte en god indikasjon å se på hvor mange andre som har lastet ned eller kjøpt det samme pluginet. Jo flere som bruker og/eller kjøper det, jo bedre er det sannsynligvis. Noen plugins har flere funksjoner, og det kan dermed være at du da trenger kun et i stedet for 2 eller tre til de samme oppgavene. Vær også nøye med å lese kommentarer og support tickets på pluginet du vil bruke. Da ser du om du vil bli ivaretatt som bruker hvis du skulle trenge hjelp til noe.

Hjelp til å teste plugins

Her skal jeg gi deg et stalltips til hvordan du kan teste de installerte pluginsene du har på sidene dine. Det finnes et eget plugin som utfører en slik sjekk. Det heter P3 (Plugin Performance Profiler) og du kan laste det ned gratis her på denne siden. Det er enkelt og bruke, og helt selvforklarende. Du klikker på start test og den presenterer ganske kjapt et resultat der du ser resursbruken til hver enkelt plugin.

Les også: Prosentregning – Hvordan regne prosent

Leave A Comment?