SEO- Hvordan?

Hvordan skal man lage god SEO for nettsiden sin? Vi fikk dette spørsmålet fra en kunde:

Skulle vi ha satt opp alle sentrale søkerord helt i bunn av hver side? Ser at noen gjør det med liten tekst, kun for at Google skal plukke opp.

SOE generelt er jo sikkert grunnleggende viktig. Vi må få flest mulig å finne oss på organiske søk, når de taster inn et av våre kjerneord og tema.

Så denne kunnskapen er sentral for at sidene skal begynne å klatre opp på folks søk.

Om du ser på:

  • ******.no
  • ******.com

Test ut ord som julebord, firmafest, bryllup.  *******.no kommer opp veldig ofte. ******.com kommer opp på bryllup og festlokaler. Også som pop-ups.

Jeg er avhengig av at de som ikke kjenner til oss kan finne oss når de søker inn på noe for sin bedrift.

Hvordan?

Ja, hvordan? Er det riktig å lage masse søkeord å sette inn på en side? Her er svaret vårt til kunden:

All tekst som Google skal plukke opp skal ligge i tekstene som er på sidene, tiden er over da man kunne bruke «smart SEO» og lure Google ved å plassere enkeltord «usynlig» på siden, bruke heller enkeltordene i tekstene. 🙂

Gode og nyttige informative tekster med de riktige enkeltordene er viktigst for at Google skal vise deg i søk, samme om det gjelder SEO for en vanlig nettside eller SEO for en nettbutikk. Det er noe av grunnen til at bloggposter kan fungere bra, du kan skrive lange artikler om veldig smale temaer, som «western bryllup», og fange opp de som søker etter det på Google.

Å rangere godt på ord som bryllup og julebord er ikke gjort over natta, Google rangerer best de som de tror/syns er mest relevante og populærer på området. SEO er kjempeviktig hvis du ikke skal bruke Google ads.

Her kan du lese om SEO, skrevet av de beste (det finnes en del info på norsk også, men ikke så bra info): https://moz.com/beginners-guide-to-seo

Leave A Comment?