Skal du ut på reise? Her er 3 kredittkort til hotellovernattinger du bør vurdere

I dag kommer det veldig mange kredittkort med forskjellige rabatter. I denne artikkelen kan du lese om de beste kredittkortene som kan gi deg billigere hotellovernattinger.

Til tross for at mange ser mest på rentenivået når de skal velge kredittkort, så er det likevel lurt å se på fordelsprogrammene som tilbys. For eksempel vil du spare mye penger på sikt dersom du har et kredittkort som gir rabatt på hotell.

Reiseforsikring er også et pluss når du skal på reise

Flertallet av kredittkort som tilbys i Norge kommer med en reiseforsikring inkludert. Denne forsikringen er imidlertid noe annerledes enn ordinære helårsforsikringer.

Når du har reiseforsikring inkludert i kredittkortet kan du blant annet få en høyere engangsutbetaling hvis du har mistet bagasjen din. Derfor er det en stor fordel å ha denne reiseforsikringen sammen med ordinær helårsforsikring.

Du gjør derfor lurt i å sjekke om reiseforsikring er inkludert når du vurderer ulike kredittkort. Husk at kriterier og utbetalinger kan variere, så du bør gå en runde med deg selv for å finne ut hvilket kort som passer dine behov best.

Blant annet bør bør du vurdere om du vil ha et kredittkort med en reiseforsikring som gjelder for flere enn deg selv, eller er du mer opptatt av hvor stort engangsbeløp du kan få dersom du mister bagasjen? Kanskje er det viktigste å få en reise og avbestillingsforsikring?

Slik trer reiseforsikringen i kraft

På generelt grunnlag bør du lese deg opp på hvordan kredittkortets fordeler trer i kraft. For eksempel må du betale minst halve reisen med kredittkortet for at reiseforsikringen skal gjelde.

Det finnes også kredittkort hvor du er nødt til å betale reisen med kortet for at reiseforsikringen skal tre i kraft.

Har du et kredittkort med reiseforsikring for hele følget, er dere også nødt til å reise sammen for at forsikringen skal gjelde.

Det finnes veldig mange kort du kan vurdere når du skal ut å reise, men her har vi valgt ut 3 du absolutt bør vurdere for overnatting på hotell.

1. TF Bank Mastercard

Kredittkortet fra TF Bank Mastercard er blant de beste kortene med et hovedfokus på overnatting på hotell. Siden kortet er medlem av DealPass vil du få helt opptil 30% rabatt på mange ulike hoteller.

Kredittkortet inkluderer også gratis reise- og avbestillingsforsikring, og kommer uten årsavgift. Du får dessuten 43 dagers rentefri kreditt på betaling av varer og tjenester. I tillegg får du en betalingsforsikring for utestående saldo.

Eksempelrente: Kredittbeløp kr. 25 000/12mnd. nom. rente 21,15 %, eff. rente 23,33%, kost. 2 955 totalt kr. 27 955.

2. Re:member Mastercard

Med Re:member Mastercard får du gode rabatter på flere reiserelaterte ting, som for eksempel hoteller. Her får du også avslag hos tjenesten Expedia, i tillegg til enkelte flyselskaper og leiebilselskaper.

Ved anskaffelse av dette kredittkortet får du gratis reise- og avbestillingsforsikring, denne gjelder for deg som eier kortet, samt tre andre i reisefølget ditt. Du trenger ikke å tenke på årsgebyr, og du får 45 dagers rentefri kreditt.

Eksempelrente: Eksempel: Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.

3. Ikano VISA

Dersom du skaffer deg et Ikano VISA-kredittkort blir du med i DealPass-programmet som gir forskjellige rabatter og bonuser hos flere bedrifter og selskap i Norge. Dette gjelder spesielt hos flere overnattingssteder og nettbutikker.

Derfor er dette kortet perfekt om du skal på reise i Norge, enten det er jobbrelatert eller ferie med familien.

Dette kredittkortet gir samtidig 2% rabatt på drivstoff hos Shell. Dermed kommer det godt til nytte dersom du kjører bil til hotelloppholdet ditt. Den samme rabatten får du på matvarer hos Shell.

Ikano VISA kommer med inkludert reise- og avbestillingsforsikring.

Eksempelrente: Eks: Eff.rente 21,92 %,20.000 kr o/12 mnd.Kostnad: 2.102 kr.Totalt 22.102 kr.

Finn det beste kredittkortet for din reise

Når du skal finne det kortet som passer deg og ditt reiseformål best, bør du se etter gode avtaler innen hotellovernattinger og reise. Det kan også være smart å skaffe to kredittkort slik at du kan bruke beste kredittkort til enhver tid og situasjon. Da er det imidlertid viktig at du alltid betaler med riktig kort.