Slik får du best mulig kvalitet når du strømmer video

Strømming på nett har etabler seg som helt dominerende når det gjelder både TV-serier, filmer og annet videoinnhold. Kvaliteten har også blitt alt bedre, og i dag er det på ingen måte slik at tradisjonelle TV-sendinger med automatisk kan tilby bedre kvalitet. Med noen enkle grep sikrer du deg optimal kvalitet på strømmingen. 

Velg høyeste tilgjengelig kvalitet

Det kan høres ut som en selvfølge, men det er sannsynligvis noen som velger lav strømmekvalitet uten å tenke på det. Noen filmer, for eksempel dramafilmer uten raske actionscener, stiller kanskje ikke samme krav til oppløsning, men det er tilnærmet alltid greit å passe på å velge høyest mulig kvalitet. Når det gjelder dramafilmer kan de for eksempel ha scener som stiller høye krav til fargegjengivelse og sortnivåer, igjen noe som henger sammen med kvaliteten til videostrømmen.

  • I noen tilfeller kan du velge mellom for eksempel «SD»- og «HD»-oppløsning allerede når du leier eller kjøper filmen.
  • Det kan også være mulig å endre oppløsningen i innstillingene i for eksempel nettleseren eller i en egen app.

Hvordan videokvalitet egentlig oppfattes er selvfølgelig svært individuelt, men gjør det til en vane å velge den høyest mulige tilgjengelige videokvaliteten.

Pass på at nettilkoblingen din er optimal

En videostrøm skal transporteres via en rekke forskjellige fiberlinjer, kanskje mobilnett, trådløse rutere og til slutt mottas av enheten du ser videoen på. Det er mange faktorer som kan påvirke videokvaliteten underveis. De store strømmetjenestene benytter såkalte CDN-er som leverer innholdet inn i nettet til for eksempel Telia eller Telenor, men det er fortsatt viktig at den avsluttende delen av overføringen er optimal.

Velg et bredbånd- eller mobilabonnement som har tilstrekkelig overføringskapasitet, og pass på å bruke en god ruter – gjerne et såkalt mesh-system som gjør at du får godt trådløst nett i hele boligen. Da ligger alt til rette for en god filmopplevelse, uten avbrudd eller forstyrrelser i videokvaliteten.