Slik kan du bli musiker med dagens teknologi

Når du skal bli musiker, må du være villig til å øve masse. Det er ikke bare snakk om noen timer nå og da, men jevnlig over mange år. Og så kan det være lurt å ha et band, spesielt om man skal spille med akustiske eller elektriske instrument.

Eller kanskje du skal synge?

Musikksjanger

Når du har funnet ut hvilket instrument du skal spille, må du kanskje vite hvilken musikk du vil spille. Det finnes mange alternativ; kirkesalmer, klassisk, folkemusikk, danseband, pop, visesang, rock, blues, støy, rap, hiphop, jazz, opera, punk. Jo, det finnes enda flere. Eller kanskje du liker en kombinasjon. RB, rockabilly, hardrock, visepop, jazzpreget blues også videre. Kanskje du til og med finner en ny sjanger.

Utdanning

Nå kan det hende du vil skolere deg gjennom musikken. Spiller du fiolin kan du for eksempel få plass i et orkester, eller bli en stjerne som spiller solo. Strykere finnes både i kvartetter, kvintetter og septetter. Hvor mange dere vil være er nok en oppgave for dere å finne ut.

Noen velger til og med å hoppe over utdanningen, og gå rett på sak. Superstjerner har som regel ingen utdanning i det hele tatt, for miljøet de havner i er så sprekkfulle av engasjement, stå-på-vilje og selvtillit at det ordner seg lell.

Teknologi

Bruk for all del de hjelpemidlene du kan få. Teknologien er en ting, og kanskje trenger du ikke noe instrument i det hele tatt. Med en datamaskin, et Keyboard og et elektrisk instrument kommer du veldig langt.

Skaff deg en Midi spiller og koble dem sammen når du skal øve. Da kan du komponere sanger selv uten de andre bandmedlemmene du ikke fant.

Med midifiler som du laster ned fra nett, har du timevis med musikk du kan æve til for å få til nye og spennende riff, overganger og klangbilder som aldri før har blitt prøvd ut.

Sikre deg med VPN

Men når du sitter på de kommende super-hitene må du sørge for å ikke bli frastjålet alle ideene. Det gjør du med et privat nettverk som kun finnes i skyen, et VPN.

VPN sørger for å holde deg anonym og krypterer alle data som du sender gjennom kablene. Ingen kan hente ut noe fornuft med VPN påkoblet, men det ser kanskje ut som noter.

Et VPN nettverk er ikke gratis. Likevel vil man få prøve det for eksempel slik som med CyberGhost. Prøvetiden er på 30 dager.

Har du det som skal til?

Du skal vite at du ikke er den første som har prøvd. Nesten alle gutters drøm i en viss alder er å bli rockestjerner eller rapartister. Mange guttedrømmer går også i vasken etter ganske så kort tid. Berømmelsen og æren forblir en drøm som de får ha for seg selv.

Men har du det lille ekstra som skal til? Looken? Særpreget? Hit-faktoren? Kjendistekket? Diva-nykkene? Kvaliteten? Utholdenheten? It?

Ja det er mange detaljer som skal falle på plass for å bli en megastjerne, en artist i verdensklasse. En som alle ønsker å være eller være sammen med. Enten som venner eller kjæreste.

Eller nøyer du deg med å bli en musiker som spiller når du vil, hvordan du vil og for hvem du selv vil, ja da kan du også gjøre det. Like fullt er VPN veien å gå om du vil surfe trygt på internett i dag.

Leave A Comment?