Det naturlige blåsehullet El Bufadero de La Garita

Spesielle opplevelser på Gran Canaria

Mye er skrevet om Gran Canaria, for dette er jo et av de mest populære reisemålene som vi i Norge drar til på ferie. De mest vanlige plassene vi reiser til på Kanariøya, er som regel Playa del Ingles, Maspalomas, Arguineguin eller Puerto Rico, men det finnes også mye annet man kan oppleve på denne øya, hvis man for eksempel reiser litt unna de vanligste turistområdene.

Har man lyst til å se noen unike plasser med spesielle opplevelser, så finnes de mange steder på øya, men de er ikke alltid like enkle å finne, hvis man ikke er godt kjent. Men med litt planlegging og ved hjelp av google maps, kommer man langt. Det er også viktig å ha tilgang til bil, da mange steder som ligger litt utenom sentrum, ikke har så veldig bra bussforbindelser.

Det naturlige blåsehullet El Bufadero de La Garita er et sånt sted, hvor du ikke finner det hvis du ikke visste hvor du skulle dra på forhånd. Den eneste skiltingen hit, er en stor plakat med advarsel på rett før du kommer ned til selve blåsehullet, hvor det står at man må være forsiktig for å ikke ramle oppi selve hullet. Dødsfall har forekommet, så advarselen er helt på sin plass!

Et annet sted er klippeformasjonen Barranca de Barafonso, som noen sammenligner med Gran Canyon i USA, bare i mindre format. Her finner man ikke et eneste skilt, så det gjelder å ha med en mobiltelefon med google maps eller et annet kartprogram på, eller så vil det bli veldig vanskelig å finne fram.

Det finnes ikke organiserte utflukter til disse stedene, så du må reise på egenhånd med leiebilen.

Leave A Comment?