Spisebord til ulike anledninger

Du har kanskje tenkt at spisebordet er husets store bord. For mange er det også slik. Spisebordet samler familien rundt seg og bærer de deiligste retter. Men det fins mange andre typer spisebord også.

Det kan være et spisebord for en hurtig lunsj, et spisebord for late dager i hagen eller et kombinert spisebord og hyllestativ. Et bord har mange nyttige funksjoner, og derfor vil vi snakke om spisebord for ulike anledninger her.

Stort spisebord for fine middager

Et stort spisebord har som regel en solid bordplate med mulighet til å utvide flaten. Det kan være laget i heltre av eik, furu eller andre materialer. Spisebordet kan være høyt slik at man kan sitte ved det i høyreiste stoler. Men det kan også være lavt, slik at man kan nyte mat sammen med andre i sofaen.

Lite spisebord for en eller to

Noen spisebord er små. De har bare akkurat plass til fatet og en kopp med rykende fersk kaffe. Disse bordene er kledelige pyntegjenstander som er dekorative. Bruk det til raske lunsjer og pust i bakken. De kan være høye og ha plass for en barstol eller to, eller lave som fungerer som sidebord med hjul.

Kombinerte spisebord

Det er lurt å kombinere det beste av flere ting. Det kan man gjøre ved å skaffe seg spisebord som kan oppbevare ting. For eksempel kokebøker med det aller beste oppskriftene. De kan være perfekte for å oppbevare krystallglass eller alkoholholdige flasker. Bruk det som en bar for vennene dine og hjemmekoselige fester.

Unike spisebord

Spisebord har mange funksjoner. Når de både kan gi deg funksjonalitet, brukervennlighet og ha et moderne design, så passer det inn der du plasserer det. Hvor du finner roen eller spiser dine måltider. De kan være laget av tre, men også metall og plast. De kan legges sammen og stues under et spisebord.