Tenn lys den gode julesangen

Tenn lys er julesangen som smelter alle hjerter

Tenn lys er sangen som virkelig setter i gang julestemningen og følelsene hos store deler av Norges befolkning. Sangen tenn lys er skrevet av Eyvind Skeie og Sigvald Tveit har satt melodi til den. Den synges mye av barn i alle aldre, helt fra barnehagen og opp til ungdomstrinnet. Den benyttes i utallige kor og det er ikke mulig å komme gjennom juletiden uten å høre den bli sunget. Sunget med riktig stemme gir den frysninger langt nedover ryggen, og man sitter igjen med en tåre i øyekroken når den er over.

Hvorfor skriver vi egentlig om Tenn lys her?

Jo, vi kom tilfeldigvis over den ved et Google søk etter kilder til en artikkel vi skulle skrive om led lys. Lite visste vi om at det var akkurat denne som skulle dukke opp blant et hav av tekster og informasjon om lys og led belysning. Vi hentet raskt frem sangen på Youtube og spilte den igjen og igjen. Og så gikk det som det måtte gå. Vi ble nynnende på denne sangen i timevis, ja faktisk i dagevis. Det er en typisk sang som man «får på hjernen». Rene landeplagen, bare den ikke er en plage. Den er heller elt lyst innslag, og da hvert fall i den mørke tiden av året.

Varm opplevelse for interesserte i lys og belysning

Det var en varmende opplevelse for oss som er opptatt av lys og belysning å komme over denne sangen midt i en stressende hverdag. Nå var det ikke en gang i nærheten av jul eller julehøytiden vi fant den. Men vi ble så fylt med glede at vi bare følte for å skrive noen ord om den herlige opplevelsen det gav oss. Husk at det er selv de enkleste og små ting her i livet som plutselig kan forandre din sinnsstemning. Vi har etter beste evne prøvd å gjengi teksten til sangen nedenfor. Og for sikkerhetsskyld har vi også lagt til en Youtube video under sangen slik at du kan føre den. Og kanskje får også du den gode følelsen.

Tenn lys

Tenn lys! Et lys skal brenne for denne vesle jord, den blanke himmelstjerna, for liten og for stor. Må alle dele håpet så gode ting kan skje. Må jord og himmel møtes. Et lys er tent for det.

Tenn lys! To lys skal skinne for kjærleik og for tru, for de som viser omsorg og alltid bygger bro. Må flyktningen få heimland, må krigsfangen bli løyst. Tenn lys for de som sørger, og de som gir dem trøst.

Tenn lys! Tre lys skal flamme for alle som må slåss for rettferdighet og for frihet. For dem trenger hjelp fra oss. Må ingen miste motet før alle folk er ett. Tenn lys for dem som kjemper for frihet og for rett.

Tenn lys! Nå stråler alle de fire lys for han som elsker alt som lever, hver løve og hvert lam. Tenn lys for himmelkongen som gjeterne så! No møtes jord og himmel i barnet, lagt på strå!

YouTube video av sangen

Leave A Comment?