Trening med treningstrikker

Trening med treningstrikker

Treningsstrikker kan brukes til mye og er perfekte når du skal holde deg i form, men ikke liker å være i treningsstudioer. De kan enkelt brukes hjemme og er et supplement til treningen din, spesielt om du liker å løpe lange turer. Da bør du i tillegg trene litt styrke. Det vil nemlig bidra til at du kommer i skikkelig form, men også hindre skader og gi deg synlige muskler. Velger du å bruke en strikk når du trener hjemme, så bør du velge en som er lett da du alltid kan øke motstanden ved å gjøre mellomrommet gradvis større. Du kan også senere gå over til en middels sterk strikk for å øke belastningen. Du bør gjenta øvelsene du gjør ca. 10 ganger for å få en effekt ut av treningen din. Vi har valgt noen øvelser som du fint kan gjøre hjemme.

Noen praktiske øvelser

1. Stående brystpress

Strikken festes i brysthøyde, bruk gjerne trappen som festepunkt. Stå med ryggen til festet. Bøy albuene og press armene frem, husk skulderhøyde samt å stoppe før armene er helt strake. Brems sakte på vei tilbake.

2. Sittende roing

Sett deg på gulvet med strake bein. Fest strikken under føttene og ta et håndtak i hver hånd. Begynn med å trekke armene bakover og oppover. Senk tilbake til start og gjenta 10 ganger.

3. En-arms sidehev

Stå med den ene enden av strikken under foten og den andre i hånden. Hold armen strak og løft den opp inntil den er i skulderhøyde. Tommelen skal peke ned i sluttstillingen.

4. Foroverbøyd sidehev

Fest midten av strikken under føttene og hold rundt håndtakene. Stå foroverbøyd og bøy lett i knærne. Hold armene strake, løft dem ut til siden og opp. Skulderbladene er trukket godt sammen ved sluttstillingen. Senk igjen forsiktig.

5. Knebøy

Stå på en treningsstrikk med hoftebreddes avstand mellom føttene. Hold i hver ende av strikken og plasser hendene på skuldrene. Bøy deg slik at du kommer til å stå med 90 graders bøy i knærne og press deg opp til utgangsposisjon igjen. Husk å holde hele ryggen rett under øvelsen.

Les også: Prosentregning – Hvordan regne prosent

Leave A Comment?